Werkwijze

Wij werken alleen maar met gecertificeerde schoenconsulenten. Deze dames zijn speciaal getraind om kindervoeten te meten en te analyseren. Daarom zal ieder kindervoetje zowel digitaal als ook handmatig worden gemeten. U bent dan verzekerd van de juiste lengte- en breedtemaat. Wij zullen er altijd voor zorgen dat er een verantwoorde groeiruimte wordt gehanteerd, zodat uw kind het optimale uit zijn/haar schoenen zal halen.

Iedere schoen 'valt anders uit'. Dat maakt het passen van kinderschoenen ook zo moeilijk! Daarom zullen wij bij ieder bezoek altijd het schoentje van binnen opmeten. U kunt zo zelf zien wat de groeiruimte is in het betreffende schoentje. Giswerk, of duwen op de neusjes om te voelen tot waar het teentje komt is daarmee verleden tijd!

Omdat ieder kindervoetje anders van vorm en breedte is, werken wij met diverse wijdtematen (van extreem smal tot extra breed). Alleen op die manier vindt u de kinderschoen die ook ècht bij het kindervoetje past.

Tevens letten we op eventuele bijzonderheden bij de kindervoetjes. U kunt hierbij denken aan een situatie waarin we een afwijkende stand of looppatroon constateren. U krijgt dan direct en terplekke advies over eventuele vervolgstappen. In heel veel gevallen is een schoen met de juiste hoeveelheid steun echter al voldoende. Deze optie geniet dan ook in bijna alle gevallen onze voorkeur. Daarna kan er (indien nodig) bijgestuurd worden met andere middelen.

Wij zullen u altijd uitnodigen om na 6-8 weken met uw kind terug te komen om te kijken hoe hij/zij op de schoentjes loopt. Indien nodig kan er dan direct een kleine correctie worden toegepast in het schoentje zelf. In enkele gevallen vindt er een doorverwijzing plaats naar onze podoloog.

 
, Werkwijze 1, Werkwijze 2