Informatie kindervoeten

Kindervoeten moeten gekoesterd worden! Dat is onze filosofie. Immers, hier moeten ze nog hun hele leven mee doen. Maar wat is er dan zo belangrijk bij het kopen van kinderschoenen? Een heleboel zaken. En daarom gaat u liever naar de kinderschoenenspecialist!

Allereerst is de lengtemaat erg belangrijk. Te kleine schoenen zijn funest voor kindervoetjes, maar te grote schoenen zijn eveneens niet goed! Daarom meten we de voetmaat zorgvuldig op en kijken we naar welke groeiruimte (de hoeveelheid ervan) geschikt is voor het type voet. Want ook dit is per kind en per voet verschillend!

Tevens is de breedtemaat essentieel. Niet iedere schoen, hoe goed of hoe duur ook, is geschikt voor ieder voettype. Er zijn smalle voetjes, brede voetjes, voetjes met een hoge wreef, voetjes met een smalle hiel etc. etc. etc. De vorm van de schoen (ook wel 'leest' genoemd) is dan van groot belang! De voet moet geen moeite hoeven doen om te schoen aan te houden, zodat de spieren zich volledig kunnen richten op het lopen. Tevens mogen er geen wrijvings- of drukkplekken ontstaan door te smalle of juist te brede schoenen.

Al deze gegevens brengen wij samen tot de geschikte schoen. Want, heel belangrijk: een goed passende schoen gaat het langst mee en wordt met veel plezier gedragen!
 
, Informatie kindervoeten 1, Informatie kindervoeten 1, Informatie kindervoeten 1